Bănci și Asigurări

UNSAR: Asigurările RCA ne afectează cel mai mult reputaţia. Anul acesta trebuie să remediem situaţia

UNSAR: Asigurările RCA ne afectează cel mai mult...

Autor: Anelis Baciu

28.06.2016, 00:06 465

Poliţele auto obligatorii (RCA) au şubrezit reputaţia companiilor locale de asigurări şi au dus la pierderea încrederii clienţilor în capacitatea acestora de a plăti daunele, însă situaţia trebuie remediată cât mai curând, aceasta a fost una din concluziile conferinţei anuale organizate de UNSAR - asociaţia profesională a asigurătorilor locali.

„Anul 2016 este anul în care trebuie să re setăm situaţia din piaţa de asigurări în direcţia recâştigării reputaţiei, în condiţiile în care aceasta este un element vital pentru buna funcţionare şi prosperitatea fiecărui asigurător“, a precizat Remi Vrignaud, preşedintele UNSAR şi director general al Allianz-Ţiriac.

Anul trecut a fost marcat de o serie de eve nimente care au provocat înrăutăţirea şi mai mult a percepţiei românilor asupra industriei de asigurări. Falimentul Astra Asigurări, cel mai mare asigurător local, a fost probabil cel mai răsunător şi evenimentul care şi-a pus amprenta cel mai mult asupra reputaţiei pieţei locale de asigurări. Testele de stres care au pus în dificultate o serie de asigurări mari a clătinat de asemenea încrederea în sistem, pentru ca majorarea tarifelor la RCA să aprindă spiritele între clienţi şi asigurători spre finalul anului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO