Bănci și Asigurări

Van Groningen: România va avea de câştigat de pe urma reevaluării poziţiei Raiffeisen în regiune

Van Groningen: România va avea de câştigat de pe urma reevaluării poziţiei Raiffeisen în regiune

Foto: Sivliu Matei

Autor: Razvan Voican

24.11.2011, 15:58 1303

Rezultatele obţinute de grupul austriac în România vor face ca piaţa locală să fie avantajată în contextul reevaluării ţărilor spre care vor fi direcţionate resursele în continuare, afirmă Steven van Groningen, preşedintele Raiffeisen Bank România.

"Raiffeisen Bank Romania are unele dintre cele mai bune rezultate din grupul Raiffeisen, aşa cum arată cifrele prezentate astăzi de grup. Am dovedit şi în criză stabilitate şi echilibru. Este normal ca grupul să evalueze în ce ţări investeşte resurse, care astăzi sunt mai scumpe şi mai puţine, iar într-o astfel de situaţie vă asigur că România va avea de câştigat", spune Van Groningen comentând declaraţia de astăzi de la Viena a şefului său Herbert Stepic, care a afirmat că este posibil ca grupul să se retragă de pe o piaţă sau alta din regiune, fără a preciza criteriile pe care le are în vedere.

În T3 austriecii au raportat pe România profit net de 20 mil. euro, în Cehia de 19 mil. euro, în Ungaria pierdere de 245 mil. euro, în Polonia profit de 20 mil. euro, în Slovacia profit de 39 mil. euro, în Slovenia pierdere de 2 mil. euro, în Albania profit de 13 mil. euro, în Bulgaria profit de 5 mil. euro, în Croaţia zero, în Ucraina profit de 25 mil. euro, în Rusia profit de 54 mil. euro, iar în Serbia de 15 mil. euro.

Stepic, care a spus în stilu-i caracteristic că Raiffeisen "a pierdut câteva pene în T3", dar nu a fost "jumulită" ca alte bănci, a precizat că nu are de gând să se retragă din Ungaria, în ciuda dificultăţilor de pe această piaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO