Bănci și Asigurări

ZF Bankers 2020. Mircea Busuioceanu, vicepreşedinte al Raiffeisen Bank: Vom vedea o anumită creştere a apetitului de risc în creditare

Mircea Busuioceanu, vicepreşedinte al Raiffeisen Bank:

Îngrijorarea se îndreaptă spre sectoarele care au un profil de revenire mai lung, cum este zona de hoteluri, anumite componente din lanţuri de aprovizionare ale industriei auto, din industria de real-estate, servicii conexe industriei petrolului. Dar este încă devreme, încă lucrăm cu scenarii şi încă un trimestru vom lucra cu scenarii.

Mircea Busuioceanu, vicepreşedinte al Raiffeisen Bank: Îngrijorarea se îndreaptă spre sectoarele care au un profil de revenire mai lung, cum este zona de hoteluri, anumite componente din lanţuri de aprovizionare ale industriei auto, din industria de real-estate, servicii conexe industriei petrolului. Dar este încă devreme, încă lucrăm cu scenarii şi încă un trimestru vom lucra cu scenarii.

Autor: Roxana Rosu

11.08.2020, 16:45 317

♦ Un element important în decizia legată de creditare va fi scopul finanţării, nevoia de investiţii fiind foarte mare în prezent, în zone precum automatizare, digitalizare sau pentru creşterea productivităţii, susţine Mircea Busuioceanu, vicepreşedinte al Raiffeisen Bank.

Apetitul de risc în zona de creditare va creşte în perioada următoare, cu atât mai mult cu cât există o serie de pachete de măsuri, interne şi internaţionale, care încearcă să încurajeze această ten­dinţă şi să susţină consumul şi investi­ţiile, a declarat Mircea Busuioceanu, vice­preşedinte al Raiffeisen Bank.

„În mod paradoxal, planificăm un apetit de risc de credit în creştere, expli­ca­ţia fiind legată de două tendinţe con­trare. S-a vorbit mult de incertitudine, dar avem şi multe pachete de măsuri, inter­ne şi internaţionale, care încura­jea­ză asu­ma­rea riscurilor. Din combinaţia lor vom vedea o anumită creştere a ape­titului de risc în creditare în perioada urmă­toa­re“, a declarat vicepreşedintele Raif­feisen Bank în cadrul videoconfe­rin­ţei ZF Bankers Summit 2020, care s-a desfăşurat la jumătatea lunii iulie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO