Bănci și Asigurări

ZF Bankers 2020. Omer Tetik, CEO al Băncii Transilvania: Ne bucurăm de creştere organică, nu avem ţinte. „În 2020 este aproape imposibil să vorbim de achiziţii.“

Omer Tetik, CEO al Băncii Transilvania: Important este să continuăm tot ceea ce a fost anunţat până acum, de la declaraţii să trecem la finanţare, ca să putem să construim această şansă de  dezvoltare. Este foarte important ce facem acum şi ce vom face în 2021 sau 2022 ca să asigurăm această revenire.

Omer Tetik, CEO al Băncii Transilvania: Important este să continuăm tot ceea ce a fost anunţat până acum, de la declaraţii să trecem la finanţare, ca să putem să construim această şansă de dezvoltare. Este foarte important ce facem acum şi ce vom face în 2021 sau 2022 ca să asigurăm această revenire.

Autor: Claudia Medrega

07.08.2020, 12:00 1197

Banca Transilvania, cea mai mare bancă de pe piaţa locală, vrea să crească „cât timp clienţii au încredere în bancă şi cât piaţa permite“, banca continuând creşterea organică, după ce a ajuns la circa 17% din piaţă, iar pentru perioada următoare nu are o ţintă de cotă de piaţă, după cum a declarat Omer Tetik, CEO al instituţiei de credit.

„În 2020 este aproape imposibil să vorbim de achiziţii, nu cred că vor fi investitori în piaţă. Ne bucurăm de creştere organică. Nu avem ţinte. Sigur că vrem să creştem în con­tinuare cât timp clienţii au încredere în noi şi piaţa ne permite. După integrarea Bancpost, am continuat creşterea organică. Am adunat destul de multe experienţe şi competenţe la BT astfel încât să avem creştere organică. Nu cred că ajungem la o cotă de piaţă de 20% în 2020. Dar, o uşoară creştere aşteptăm. Nu avem o ţintă de cotă de piaţă. Scopul principal este să susţinem clienţii, să-i asigurăm că pot susţine activitatea, apoi venim cu ţinte agresive. Trebuie să vedem în ce direcţie merge economia“, a spus şeful Băncii Transilvania la video­confe­rinţa ZF Bankers Summit 2020 care s-a desfăşurat la jumatatea lunii iulie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro