ZF Bankers Summit ‘18. Bogdan Belciu, partener la PwC România: În bănci, reticenţa este destul de mare să modifice modelul de business. E nevoie de organizare agilă

12 iul 2018 Autor: Răzvan Botea

Sistemul bancar românesc şi-a revenit din punctul de vedere al profitabilităţii şi al creditelor neperformante, ajungând la un nivel comparabil cu cel din 2008, a spus Bogdan Belciu, partener management consulting la PwC România, în cadrul evenimentului ZF Bankers Summit ‘18. Însă, în ceea ce priveşte modificarea modelului de business, în bănci reticenţa este destul de mare.

„Dacă ne uităm la rezultatele financiare ale sistemului bancar, după 2-3 ani de pierdere netă, profitabilitatea a revenit, iar în 2017-2018 suntem la un nivel comparabil cu 2008. Împru­muturile neperformante au scăzut sub nivelul din 2009, media europeană fiind de 5%. Gradul de profitabilitate este foarte mare, iar din punctul de vedere al lichidităţii stăm mult mai bine decât cerinţele minime. Nu le poţi obţine pe toate, să creşti foarte mult şi să fii profitabil şi să ai nişte indicatori prudenţiali extraordinar de buni”, a explicat Belciu. Între dimensiunea unei bănci şi profitabilitatea ei există o corelaţie, dar nu extraordinar de mare, apreciază Belciu. 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.07.2018

 
Cuvinte cheie:
ZF Bankers Summit ‘18
, Bogdan Belciu
, PwC România
, bănci
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide