• Leu / EUR4.9264
  • Leu / GBP5.8439
  • Leu / USD4.8175
Buget 2012

Boc: În proiectul bugetului de stat pe 2012 nu s-a luat în calcul impozitarea pensiilor

Boc: În proiectul bugetului de stat pe 2012 nu s-a luat în calcul impozitarea pensiilor

FOTO: Ovidiu Dumitru Matiu

Autor: Mediafax

15.10.2011, 14:35 162

Premierul Emil Boc a declarat, sâmbătă, la reuniunea femeilor PDL, că în proiectul bugetului de stat pe 2012 nu s-a luat în calcul şi nici în evidenţă spre analiză impozitarea pensiilor, aşa cum s-a vehiculat în presă, relatează Mediafax.

"În bugetul de stat se stabileşte politica de salarii şi pensii. În proiectul de buget nu am luat în calcul şi nici nu avem în evidenţă spre analiză impozitarea pensiilor, aşa cum s-a vorbit în mass-media. Mergeţi pe mesajul guvernamental!", le-a spus Boc femeilor democrat-liberale.

El le-a vorbit femeilor din PDL despre agenda guvernamentală, arătând că prioritatea este adoptarea bugetului de stat, reformarea companiilor de stat, investiţii, implementarea fondurilor europene. Boc a spus că poliţia care ţine de circulaţie şi ordine publică trebuie să treacă în competenţa primăriilor, nu şi poliţia care ţine de competenţa infracţionalităţii.

"Primarul ştie cum trebuie să-şi coordoneze traficul, care sunt zonele cele mai aglomerate", a precizat Boc, adăugând că acest lucru este în favoarea tuturor primarilor, nu numai a primarilor PDL.

Emil Boc a menţionat priorităţile politice ale partidului, acestea fiind revizuirea Constituţiei şi reorganizarea administrativ-teritorială. El a spus că PDL a rămas singurul partid care doreşte implementarea voinţei cetăţenilor de la referendum privind reducerea numărului de parlamentari şi Parlament unicameral şi că democrat-liberalii vor merge până la capăt pentru atingerea acestui obiectiv.

PDL doreşte şi introducerea în Constituţie a deficitului bugetar de 3%, dar şi confiscarea averilor dobândite ilicit, prin acte de corupţie.

Liderul PDL le-a mai spus femeilor democrat-liberale că PDL şi-a consolidat poziţia de partid de dreapta pe scena politică şi că "primează seriozitatea dreptei versus populismul stângii".

"PDL trebuie să fie mândru că a reuşit să scoată ţara din colapsul în care a băgat-o USL, pregătit de Tăriceanu şi susţinut de Ponta şi Antonescu. Fără parteneriatul Traian Băsescu-Guvern, România nu ar fi reuşit să scape de colaps", a mai spus Boc.

El a arătat că în prezent România are o situaţie stabilă, ţintele de deficit bugetar sunt respectate, iar ţara noastră nu apare în niciun scenariu major de risc din Europa.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - vineri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9264
Diferență: 0,002
Ieri: 4.9263
Azi: 4.8175
Diferență: -0,3104
Ieri: 4.8325
Azi: 5.8439
Diferență: -0,668
Ieri: 5.8832
Azi: 5.0450
Diferență: 0,1211
Ieri: 5.0389