Buget 2012

Buget 2012: Ialomiţeanu a declarat că rectificarea pe 2011 nu va fi negativă

Autor: Alina Novaceanu - Mediafax

14.11.2011, 12:07 261

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, a declarat, luni, că rectificarea bugetului pe 2011 nu va fi negativă, arătând că este vorba despre o alocare a unor sume pentru sănătate şi plata arieratelor din economii de la unele ministere, în principal Ministerul Finanţelor.

"Nu este vorba despre o rectificare negativă, este vorba de o alocare de sume pentru sănătate şi plata arieratelor din economii de la unele ministere, şi principalul minister care are economii, mai ales din dobânzi este Ministerul Finanţelor", a precizat Ialomiţianu.

Ministrul Muncii, Sulfina Barbu, a declarat, luni, că la rectificarea bugetului pe 2011 de la Ministerul Muncii se vor disponibiliza fondurile neutilizate de la bugetul de şomaj şi economiile făcute în urma verificărilor la asistenţa socială, arătând că toate datele vor fi definitivate miercuri, scrie Mediafax.

"La rectificarea bugetului, probabil de la Ministerul Muncii se vor disponibiliza fondurile neutilizate de la bugetul de şomaj, deoarece acolo sunt fonduri care nu au fost utilizate, şi economiile care au fost făcute prin verificările făcute la asistenţă socială. Cu singuranţă există şi acolo o rezervă şi vor fi disponibilizate fondurile", a precizat Sulfina Barbu în legătură cu rectificarea bugetară.

Ea a adăugat că deocamdată nu au fost definitivate sumele, urmând să fie stabilite în şedinţa de Guvern de miercuri.

Premierul Emil Boc a anunţat, duminică seară, după întâlnirea liderilor PDL de la Vila Lac, că va avea loc o rectificare bugetară, coordonatele acesteia urmând a fi stabilite miercuri în Guvern, el menţionând că vor fi alocări pentru sănătate şi investiţii.

Întrebat dacă se va opera o rectificare bugetară până la finele acestei luni, Boc a răspuns: "Da, va fi o rectificare bugetară, coordonatele ei vor fi stabilite în şedinţa de Guvern de miercuri. Cert este că vor fi alocate resurse financiare pentru sănătate, dar şi pentru investiţii".

Declaraţia confirmă o ştire pe surse difuzată recent de MEDIAFAX, potrivit căreia Guvernul va opera până la finele lunii noiembrie o rectificare bugetară negativă, prin care va tăia din alocări la majoritatea instituţiilor, Ministerul Sănătăţii fiind printre puţinii ordonatori de credite care vor primi bani, pentru plata arieratelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO