Burse - Fonduri mutuale

Acţiuni de urmărit azi pe bursă: SCT Bucureşti, Fondul Proprietatea, Teraplast

Acţiuni de urmărit azi pe bursă: SCT Bucureşti, Fondul Proprietatea, Teraplast

Autor: Adrian Ionut Cojocar

04.10.2011, 00:00 438

Acţiunile firmei de construcţii SCT Bucureşti (SCTB), după ce conducerea societăţii a convocat adunare generală în vederea aprobării unui credit în valoare de 20 mil. euro de la BRD şi transferul acţiunilor companiei pe piaţa reglementată a BVB la prima categorie.

Titlurile Fondului Proprietatea (FP), care a finalizat programul de răscumpărare de titluri, după ce a achiziţionat săptămâna trecută circa 14,4 mil. de acţiuni de pe piaţă în valoare de 6,3 mil. lei. Achiziţiile aveau ca scop susţinerea preţului pe fondul vânzărilor realizate de stat.
Acţiunile Teraplast Bistriţa (TRP), după ce luni s-a transferat pe bursă printr-o tranzacţie specială un pachet de 2 mil. de titluri ale companiei, reprezentând circa 0,67% din capitalul social.
Titlurile Ropharma Braşov (RPH), care a aprobat participarea societăţii cu suma de 8,8 mil. lei la capitalul Teo Health, la care deţine 33% din acţiuni, şi achiziţionarea a cinci societăţi farmaceutice.
Titlurile Erste şi acţiunile SIF-urilor. În condiţiile în care SIF-urile vor primi acţiuni la Erste pentru participaţiile deţinute la BCR, evoluţia volatilă a acţiunilor băncii austriece influenţează şi titlurile SIF. Titlurile Erste au pierdut luni 7,7% din valoare, până la 78,2 lei/unitate la BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO