Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile americane, început roşu de tranzacţionare: S&P 500 cade în piaţa „bear”, Dow Jones pierde 800 de puncte, iar Nasdaq scade cu 4%

Sursa foto: Profimediaimages.ro

Sursa foto: Profimediaimages.ro

Autor: Eduard Ivanovici

13.06.2022, 16:53 386

UPDATE ora 17:45 -- Dow Jones şi S&P 500 scad cu 2,5, respectiv 3,5% (800 de puncte). Nasdaq Composite este pe minus cu 4,2%.

 

Acţiunile americane au început săptămâna cu o nuanţă puternică de roşu, în vreme ce indicele bursier S&P 500 a intrat într-un teritoriu marcat de piaţa „bear”, adică un declin de cel puţin 20% prin raport cu cel mai recent maxim, scrie MarketWatch.

Dow Jones Industrial Average se deprecia la începutul sesiunii de trading de astăzi cu 2,1%, sau 680 de puncte, după ce a încheiat cea mai slabă săptămână din ianuarie. Între timp, S&P 500 scădea cu 2,7%, iar Nasdaq Composite era pe minus cu 3%.

În prezent, S&P 500 este cu 22% sub cel mai recent record, intrând astfel în piaţa „bear” (de scădere) pe fondul celor mai recente date privind inflaţia din Statele Unite. Dacă evoluţia negativă a indicelui va continua până la clopoţelul de închidere, S&P 500 va intra oficial în „bear market”.

 

 

S&P 500 în 2022 (Sursa foto: CNBC.com)

 

Acţiunile producătorului de aeronave Boeing, grupului de software şi cloud Salesforce şi companiei petroliere Chevron scădeau cu 5%, 4%, respectiv 3% la startul şedinţei de tranzacţionare, trăgând în jos dinamica Dow Jones.

Puternic afectate de perspectivele oferite de creşterea ratelor dobânzilor şi aversiunea investitorilor privind activele de risc, acţiunile tech continuă, de asemenea, să scadă, Amazon, Netflix şi Nvidia depreciindu-se cu cel puţin 4% până la ora publicării ştirii.

Dinamica pieţei de capital din SUA de luni, 13 iunie, vine după ce principalii trei indici bursieri americani au suferit cele mai mari declinuri săptămânale din luna ianuarie încoace, investitorii gândindu-se din ce în ce mai intens la inflaţie şi la riscurile unei potenţiale recesiuni. Mai mult, acţiunile globale au marcat vineri cea accentuată rundă de declinuri din ultimele două săptămâni, iar indicele paneuropean Stoxx 600 a atins minimul ultimelor trei săptămâni.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO