Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile europene au deschis din nou în scădere joi

Acţiunile europene au deschis din nou în scădere joi...

Autor: Departamentul Economic

16.06.2016, 13:00 202

De asemenea, un impact major asupra acţiunilor europene îl are votul iminent pentru Brexit din 23 iunie, în condiţiile în care sondajele arată că din ce în ce mai mulţi britanici susţin ieşirea din Uniunea Europeană.

Indicele Stoxx Europe 600 a pierdut 1,1% în această dimineaţă şi se îndreaptă spre cel mai slab nivel din luna februarie. Apraope 550 din cele 600 de companii listate au înregistrat scăderi.

Indicele FTSE 100 al Bursei din Londra a scăzut cu 0.63%, înregistrând un declin de 3,61% faţă de luna trecută, în timp ce DAX al Germaniei a avut o scădere de 0,75%, iar CAC 40 al Bursei din Paris a scăzut cu 0,68%. La Bucureşti, indicele BET a scăzut de asemenea, cu 0,40%.

"Nu sunt destul de mulţi cumpărători pentru a preveni impactul negative", a spus Guillermo Hernandes Sempre, şeful de tranzacţionare de la Eppstein, Germania, care manageriază un fond de 220 de milioane de euro.

"Cu cât vorbesc mai mulţi oameni despre Brexit, cu atât se creează o teamă mai mare între investitori, iar comentariile extrem de rezervate ale şefei FED Janet Yellen nu aduc prea mult suport", a adăugat el.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO