Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Rheinmetall, companie germană care produce vehicule de luptă blindate, se apreciază cu 31,5%. BAE Systems, cel mai mare producător european de armament, este pe plus cu 14% astăzi

La peste 6 de miliarde de euro ajunge capitalizarea Rheinmetall

La peste 6 de miliarde de euro ajunge capitalizarea Rheinmetall

Autor: Eduard Ivanovici

28.02.2022, 12:12 33247

Producătorul german de vehicule de luptă blindate Rheinmetall, cotat la bursa din Frankfurt, înregistra o creştere de 31,5% la începutul primei şedinţe de tranzacţionare a săptămânii, afişând la un moment dat un plus de aproape 40%, conform Yahoo Finance.

Pe bursa londoneză, acţiunile BAE Systems – cel mai mare producător de armament din Europa – se apreciau cu aproximativ 14%.

Pieţele financiare din Europa încep să scadă în urma sancţiunilor impuse Rusiei

Cele două companii au crescut de la începutul anului cu 66%, respectiv 34,5%. Rheinmetall are o capitalizare de 6,1 miliarde de euro, în timp ce BAE Systems atinge o valoare de piaţă de 24,4 miliarde de euro.

Evoluţiile vin după ce, ieri, cancelarul german Olaf Scholz a anunţat o creştere de 100 de miliarde de euro a cheltuielilor militare ale Berlinului în acest an, în vreme ce „nu există alt răspuns la agresiunea lui Putin”.

Astfel, Germania va cheltui peste 2% din produsul intern brut (PIB) anual pentru apărare. Anterior, autorităţile germane au trimis arme direct în Ucraina.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO