Burse - Fonduri mutuale

Administratorii Electrica ţin cu dinţii de „salariul“ de 3.000 de euro pe lună plus bonus pe şedinţă

Administratorii Electrica ţin cu dinţii de...

Autor: Radu Bostan

21.08.2015, 00:08 2462

Boardul Electrica (simbol bursier EL) cere pentru a treia oară acţionarilor să aprobe schema de remunerare cu o sumă fixă, plus un bonus pentru participarea la şedinţe. Pe baza acestui sistem, veniturile individuale ale administratorilor neexecutivi s-ar ridica la cel puţin 50.000 de euro brut pe an.

Nivelul de recompensare a ad­ministratorilor ar fi astfel comparabil cu cel oferit de companii mult mai mari din Franţa şi Olanda şi depăşeşte chiar şi remune­ra­ţia oferită de cea mai bogată companie locală, OMV Petrom, care îşi plăteşte membrii boardului cu doar 20.000 de euro net pe an, plus o primă pentru şedinţe.

Propunerea schemei de remune­rare a fost respinsă de stat, care deţine 48,7% din acţiunile Electrica, de două ori, inclusiv într-o variantă care pre­vedea remunerarea suplimentară a pre­şe­dintelui boardului. Adunarea Ge­nerală din 9 septembrie va fi a treia oară când acţionarii vor lua în discuţie schema de remunerare a Consiliului de Administraţie, alături de planul de administrare propus de boardul ales în septembrie 2014.

Schema de remunerare propusă de cei cinci administratori prevede plata a 3.000 de euro brut pe lună de persoană, plus un bonus de 1.000 de euro brut pentru participarea la şedinţele de board şi încă 1.000 de euro brut pentru fiecare participare la şedinţele co­mi­te­te­lor din cadrul Consiliului de Ad­ministraţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO