Burse - Fonduri mutuale

Aquila îşi bugetează investiţii de circa 13 mil. euro în 2023. Grupul vizează mijloace de transport şi echipamente de depozit

Aquila îşi bugetează investiţii de circa 13 mil. euro...

Autor: Eduard Ivanovici

03.05.2023, 00:00 162

Compania de distribuţie şi logistică Aquila (simbol bursier AQ) şi-a bugetat investiţii de 12,7 milioane de lei pentru anul în curs. Din această sumă, Aquila a stabilit un plafon cumulat de nouă milioane de euro pentru încheierea de contracte de finanţare tip leasing pentru echipamente de depozit şi automatizări (în valoare de 1,4 milioane de euro) şi mijloace de transport (în valoare de 7,6 milioane de euro).

Bugetul a fost aprobat de către Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor din data de 28 aprilie 2023. „Investiţiile programate urmează strategia de sustenabilitate a companiei, prin care ţintim reducerea cu 10% a emisiilor de gaze cu efect de seră până în 2026, având ca referinţă anul 2021”, spune Cătălin Vasile, CEO al Aquila.  Flota Aquila are peste 1.600 de vehicule în total, o parte semnificativă fiind dedicată transportului bunurilor din toate categoriile de temperatură (ambient, refrigerat, congelat).

În prezent, 70% din flota Aquila este echipată cu motoare Euro 6, iar compania şi-a propus să înlocuiască treptat maşinile echipate cu motoare pe benzină şi motorină cu maşini echipate cu motoare cu propulsie alternativă, pe GPL sau Hybrid.  Acţiunile AQ se tranzacţionează în creştere cu 27% anul acesta, pe un rulaj de 12,5 milioane de lei, şi în scădere cu 16% în ultimele 12 luni, pe tranzacţii de 40,7 milioane de lei.

Deţinută în proporţii egale de 33,3% de Alin-Adrian Dociu şi Cătălin Vasile, societatea este evaluată în prezent la 842,4 milioane de lei. Pentru anul 2023, acţionarii au decis aprobarea încheierii de contracte de finanţare tip leasing, pentru investiţii, cu încadrarea într-un plafon total cumulat de 9 milioane de euro. Pentru mijloacele de transport contractele vor avea o durată maximă de 60 luni, o dobândă maximală Euribor Ă3,5% şi un avans maxim de 15%.


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO