Burse - Fonduri mutuale

ArcelorMittal Galaţi aşteaptă o soluţie de urgenţă din partea autorităţilor în problema deblocării traficului pe Dunăre

Autor: Adrian Cojocar

05.03.2012, 18:18 284

Conducerea ArcelorMittal Galaţi, unul dintre cei mai mari exportatori din România, spune că este în imposibilitatea de a utiliza transportul pe Dunăre pentru export fapt ce-i provoacă daune importante.

"ArcelorMittal Galaţi îşi exprimă profunda îngrijorare referitoare la greutatea cu care se deblochează Dunărea şi canalele sale navigabile. Companiei noastre îi este imposibil să livreze produsele pe rutele tradiţionale, ceea ce conduce la pierderea sustenabilităţii operaţiunilor, dar şi a clienţilor. În ciuda temperaturilor mai bune şi a creşterii nivelului apelor, principala noastră rută de export este blocată, iar variantele alternative nu pot suporta cantităţi similare. Acest lucru are un impact negativ atât asupra Companiei, cât şi asupra exporturilor ţării. Aşteptăm din partea autorităţilor o soluţie urgentă şi profesionistă pentru rezolvarea aceastei situaţii fără precedent", se arată într-un comunicat transmis de reprezentanţii ArcelorMittal Galaţi.

Compania are vânzări anuale de circa un miliard de euro, cea mai mare parte a vânzărilor fiind destinate pieţei externe, mai ales către cea din Turcia.

Săptămâna trecută, reprezentanţii companiei spuneau că ArcelorMittal Galaţi şi-a redus producţia din cauza blocării cu gheaţă a canalului navigabil de pe Dunăre şi întâmpină dificultăţi în activităţile de livrare a produselor şi de alimentare cu materie primă, această situaţie ducând la oprirea temporară a Furnalului 5 pentru lucrări de mentenanţă ale căror termene au fost devansate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO