Burse - Fonduri mutuale

ArcelorMittal Hunedoara reduce la trei numărul de administratori

ArcelorMittal Hunedoara reduce la trei numărul de...

Autor: Roxana Rosu

03.03.2016, 00:04 336

Acţionarii ArcelorMittal Hune­doara (SIDG) au aprobat reducerea numărului de membri ai consiliului de administraţie, de la 5 la 3, aleşi pe o pe­rioadă de patru ani, boardul com­paniei fiind condus de Jacquier Bertrand.

Decizia privind reducerea numă­rului de administratori a fost aprobată de acţionari în adunarea generală din

25 februarie, în urma încetării mandatelor deţinute de Lubos Lacika şi Laurent Mallet Nicolas, numiţi în funcţii în aprilie 2014. De asemenea, acţionarii au luat la cunoştinţă de încetarea man­datului unuia dintre administratori şi demisia altuia începând cu data de

7 decembrie 2015. Combinatul de la Hunedoara este controlat de grupul ArcelorMittal, cel mai mare producător de oţel din lume. Grupul este condus de miliardarul Lakshmi Mittal şi are activităţi în siderurgie şi minerit în 60 de ţări. Grupul ArcelorMittal deţine în România patru unităţi de producţie, la Galaţi, Hunedoara, Iaşi şi Roman. ArcelorMittal exportă peste 70% din pro­ducţia realizată în România. La com­binatul din Hunedoara, Ar­celorMittal are o deţinere de 96,4%, prin compania ArcelorMittal Holdings.

ArcelorMittal Hunedoara a încheiat anul 2014 cu venituri de 625 milioane de lei, în creştere cu 17% faţă de anul precedent, şi un profit net de 19,3 milioane lei, faţă de pierderi de aproape 30 mil. lei în 2013.

Potrivit celor mai recente date, în primul semestru de anul trecut producătorul a avut afaceri de 285 milioane de lei, nivel apropiat de cel din perioada similară a anului 2014, şi o pierdere de 4 milioane lei, după ce în intervalul ianuarie-iunie 2014 reuşise să aibă un profit net în valoare de 5,2 mil. lei.  Producătorul de ţiglă şi profiluri are o capitalizare bursieră de 84,5 milioane de lei, o acţiune a companiei având valoarea de piaţă de 0,425 lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO