Burse - Fonduri mutuale

Arobs Transilvania vrea să aloce acţionarilor câte o acţiune gratuită pentru fiecare acţiune deţinută: majorare a capitalului cu 45 mil. lei, până la 91 mil. lei

Arobs Transilvania vrea să aloce acţionarilor  câte o...

Autor: Roxana Rosu

02.02.2022, 10:25 1256

Compania din IT Arobs Transilvania (AROBS), cu o capitalizare de 1,1 miliarde lei la BVB, vrea să îşi majoreze capitalul social cu 45,5 milioane lei, până la 91 milioane lei, prin încorporarea primei de emisiune.

Acţionarii vor discuta operaţiunea la AGA convocată pe 7 martie.

Majorarea capitalului se va realiza prin emisiunea unui numar de 455.697.494 actiuni noi cu o valoare nominala de 0,1 RON/actiune.

Compania, controlată de antreprenorul clujean Voicu Oprean, a vândut în cadrul unui plasament privat derulat în octombrie 2021 un număr de 54.697.494 acţiuni noi nominative, ordinare, dematerializate.

În cadrul plasamentului au participat 149 investitori de retail, 38 profesionali şi 9 investitori instituţionali care au subscris acţiuni la un preţ de 1,357 lei per acţiune.

Compania a reuşit să atragă de la investitorii din piaţa de capital suma de 74,2 milioane de lei. Plasamentul privat şi listarea acţiunilor AROBS au fost realizate cu sprijinul BRK Financial Group.

Fondată în urmă cu 23 de ani de către Voicu Oprean, AROBS Transilvania Software este specializată în furnizarea de soluţii software personalizate, dar deţine, de asemenea, mai multe soluţii software care sunt deja impuse pe piaţa românească şi în Europa Centrală şi de Sud-Est.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO