Burse - Fonduri mutuale

Azomureş, la un pas de delistare după ce a triplat banii acţionarilor

Azomureş, la un pas de delistare după ce a triplat banii acţionarilor

Autor: Andrei Chirileasa

27.06.2012, 00:06 1156

Elveţienii de la Ameropa Holding, unul dintre cei mai mari traderi de produse agricole din Europa, au ajuns să controleze 96,5% din acţiunile producătorului de îngrăşă­minte Azomureş Târgu-Mureş (AZO) în urma unei oferte publice de preluare în care au plătit circa 240 de milioane de lei (54 mil. euro) pentru 20,6% din acţiuni.

Pentru investitorii care au cum­părat în ultimii ani acţiuni Azomureş oferta elveţienilor a fost cea mai bună afacere din ultimii ani. Cine cumpăra acţiuni Azomureş în urmă cu un an îşi tripla banii, iar cine a cumpărat la începutul lui 2011 şi-a înmulţit banii de patru ori. Fondul Proprietatea a încasat 130 de milioane de lei (29 mil. euro) pentru pachetul de 11,1% pe care-l deţinea şi iese cu un profit sub­stanţial din tranzacţie.

În schimb, rezultatul ofertei le permite să înceapă procedurile pentru delistarea celei mai mari companii din industria chimică, iar bursa de la Bu­cureşti este la un pas de a pierde încă un emitent important.

Citeşte materialul integral pe www.zfcorporate.ro

Azomureş se pregăteşte să spună adio bursei după ce a triplat banii investitorilor într-un an. În zece ani s-au delistat 50 de companii de top

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO