Burse - Fonduri mutuale

Banca Transilvania atinge o valoare record la Bursă ajungând la 2,7 mld. euro, datorită includerii în indicele FTSE Global All Cap

Banca Transilvania atinge o valoare record la Bursă...
30.09.2019, 07:50 1468

Companiile ale căror acţiuni sunt incluse în structura indicelui FTSE Global All Cap Index au o capitalizare bursieră de 51.000 de miliarde de dolari.

Banca Transilvania (TLV), cea mai tran­zacţionată acţiune de la bursa ro­mâ­nească, se tranzacţiona vineri după-amiză la maximul istoric de 2,44 lei pe ac­ţiune, preţ ajustat cu cele mai recente re­mu­nerări către acţionari, ceea ce înseamnă că cea mai mare bancă din România a ajuns la o valoare de piaţă de 12,7 miliarde de lei (2,7 mi­liarde de euro), po­tri­vit da­telor agregate de ZF din plat­forma BVB.

Pe de altă parte şi acţiunile Romgaz (SNG) dar şi cele ale BRD SocGen (BRD) urcau la finalul săptămânii trecute cu 1,6%, respectiv 1,4% în contextul în care cele două cât şi Banca Transilvania vor face parte de anul viitor din structura FTSE Global All Cap, indice bursier care ur­măreşte evoluţia a circa 8.800 de acţiuni ale pieţelor dezvoltate şi emergente.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro