Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Alegerile pentru un nou CA, lichiditatea istorică şi implementarea mult-aşteptatei CCP au dublat acţiunile BVB de la început de 2023. Acestea se tranzacţionează acum la de 114 ori profitul net

Bursă. Alegerile pentru un nou CA, lichiditatea...

Autor: Eduard Ivanovici

17.10.2023, 07:00 261

Pe fondul alegerilor pentru un nou consiliu de administraţie la BVB pentru următorii patru ani, prin care acţionarii îşi aduc în faţă candidaţii, însă luând în calcul şi listarea Hidroelectrica (H2O) şi apropierea implementării Contrapărţii Centrale, ceea ce ar trebui să aducă mai multe tranzacţii, acţiunile BVB s-au dublat anul acesta la o capitalizare de 575 de milioane de lei. Spre comparaţie, BET are plus 21,5%.

Luând în calcul evaluarea opera­torului pieţei locale de capital şi situaţiile financiare din ultimele 12 luni, care includ S1/2023, rezultă că multiplul price earnings ratio (PER) este de 114x, arată datele TradeVille.

„Cred că un motiv al creş­terii acţiunilor în peri­oada asta poate fi adunarea generală din noiembrie, unde este un oarecare interes pe schimburi de acţiuni. Se şi vede o creştere mai mare a profitului. Acum patru ani, în septembrie 2019, a fost de asemenea o lună de creştere a acţiunilor. Deci este clar că în pe­rioada premergătoare adunării gene­rale pentru alegerea CA s-a observat un interes crescut pentru acţiunile BVB“, spune Ovidiu Şerdean, broker al IFN Finwest, pentru ZF.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO