Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Au apărut detalii ale insolvenţei Elefant Online: datorii totale de 46,6 mil. lei, din care Patria Bank şi evomag.ro au de recuperat împreună aproape 30 mil. lei. Patria Bank şi evomag.ro au pierdut lupta de a impune administratorul judiciar

Bursă. Au apărut detalii ale insolvenţei Elefant...

Autor: Adrian Seceleanu

01.03.2024, 00:06 2595

  Instanţa a numit administrator BDO, propus de Elefant şi de doi membri în CA, care au şi ei de recuperat bani prin alte firme.

Retailerul Elefant Online, care a intrat recent în insolvenţă, a acumulat datorii totale de 46,6 mi­lioane de lei, conform datelor din dosarul deschis la Tribunalul Bucureşti şi publicate în Buletinul procedurilor de insolvenţă.

„În motivarea cererii debitorul a arătat că se află în stare de insol­venţă, întrucât nu a achitat în termen de 60 de zile datoriile exigibile faţă de diverşi creditori, din cauza lipsei disponibilităţilor băneşti. A menţio­nat că aceste datorii sunt în cuantum de 46.557.530 lei“, conform docu­mentului menţionat.

Printre principalele companii care au de recuperat bani de la Elefant se numără: Patria Bank - 19,9 mil. lei, Evolution Prest Systems - 10,7 mil. lei şi compania de curierat Cargus - aproape 3 mil. lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO