Burse - Fonduri mutuale

Bursă. BRK Financial Group menţine recomandarea de cumpărare pentru acţiunile Purcari şi ajustează preţul-ţintă la 18,8 lei, cu 24% mai mult decât preţul din piaţă

Bursă. BRK Financial Group menţine recomandarea de...

Autor: Eduard Ivanovici

19.03.2024, 07:40 365

Analiştii BRK Financial Group (simbol bursier BRK), singurul broker de acţiuni listat la Bursa de Valori Bucureşti, şi-au păstrat recomandarea de tip „buy” pentru acţiunile producătorului de vinuri Purcari Wineries (WINE) din Republica Moldova, oferind totodată un preţ-ţintă în creştere. 

Preţul-ţintă înaintat pe 23 august 2023, de 13,9 lei pe unitate, a fost atins la jumătatea lunii noiembrie. BRK vede acum acţiunile la 18,8 lei, ceea ce ar însemna o apreciere de 24% în următoarele 12 luni în funcţie de preţul de tranzacţionare de la Bursă, conform unui raport de pe BVB Research. 

„În contextul schimbărilor climatice, compania se orientează spre scalarea businessului de producţie şi distribuţie de vin şi produse derivate. Astfel, Purcari a reuşit să menţină previziunile de creştere pentru anul 2023, respectiv şi-a redus expunerea pe piaţa din Ucraina la sub 2,5%”, scrie BRK. Purcari a încheiat 2023 cu venituri de 369,4 mil. lei, mai mari cu 22% faţă de cele din 2022, în timp ce profitul net s-a majorat cu 45%, la 59,6 mil. lei. EBITDA (câştigurile înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare) a însumat 98,6 mil. lei, plus 19% an/an, arată datele din raportul financiar preliminar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO