Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Cele 20 de companii din indicele bursier principal BET au raportat venituri de 87 mld. lei în primele nouă luni din 2023, în scădere cu 18%. Profitul net cumulat, de 16 mld. lei, minus 40%. Sphera, cea mai mare creştere a profitabilităţii

Bursă. Cele 20 de companii din indicele bursier...

Autor: Liviu Popescu

02.12.2023, 12:03 495

„În acest sezon al raportărilor financiare observăm un tablou contrastant al performanţei înregistrate de către companiile din BET, în special dacă ne uităm la nivel sectorial“ Scăderea profitabilităţii Petrom – de la rezultatul record de anul trecut – a tras în jos plutonul.

Cele 20 de companii ale căror acţiuni intră în structura indicelui principal bursier BET, şi de a căror dinamică depinde aşadar evoluţia Bursei de Valori Bucureşti, au raportat venituri cumulate de 86,7 miliarde de lei în primele nouă luni din 2023, în scădere cu 18% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

Pe de altă parte profitul net a scăzut cu 40% la 16 mld. lei, ceea ce în unele cazuri ar putea diminua perspectivele de dividende pentru anul bursier 2024, arată calculele realizate de Ziarul Financiar pe baza datelor solicitate şi agregate de analiştii de la societatea de brokeraj Goldring. „În acest sezon al raportărilor financiare observăm un tablou contrastant al performanţei înregistrate de către companiile din BET, în special dacă ne uităm la nivel sectorial“, spune Roxana Stejerean, analist la Goldring.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO