Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Compania de stat Romaero şi-a cerut insolvenţa la Tribunalul Bucureşti

Bursă. Compania de stat Romaero şi-a cerut insolvenţa...

Autor: Tibi Oprea

22.12.2023, 18:59 4629

Romaero Bucureşti (simbol bursier RORX), companie strategică pentru industria aerospaţială şi de apărare din România, deţinută de statul român, a anunţat vineri la Bursa de Valori Bucureşti că administratorii au decis transmiterea cererii de deschidere a procedurii de insolvenţă la Tribunalul Bucureşti.

Consorţiul format din Trust Insolvency Filiala Cluj şi Synergy Partners au fost desemnat administrator judiciar provizoriu. Se va proceda la restructurarea societăţii în baza unui plan de reorganizare în cadrul căruia se vor regăsi mai multe direcţii de acţiune şi măsuri.

În alte ştiri, Curtea de Apel Bucureşti a admis cererea omului de afaceri Cristian Sindie prin care a cerut aproximativ 17 milioane de euro de la Romaero, în condiţiile neconcretizării contractului semnat de acesta în urmă cu 16 ani. Decizia poate fi contestată în termen de 30 de zile de la comunicat.

Compania de stat este evaluată la 132 de milioane de lei, după un declin de 40,6% al acţiunilor în ultimele 12 luni, pe un rulaj de circa 210.000 de lei. Din totalul acţiunilor, 56,7% sunt deţinute de statul român prin Ministerul Economiei, Antreprenorialului şi Turismului, urmat de SIF Muntenia (23,2%) şi Fondul Proprietatea (18,9%).

Romaero a raportat o pierdere netă de 42,6 mil. lei în prima jumătate a acestui an, faţă de o pierdere netă de 26,8 mil. lei în S1/2022, la afaceri de 23,9 mil. lei, de la 40,4 mil. lei în aceeaşi perioadă a anului anterior, arată datele din raportul financiar trimestrial.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO