Burse - Fonduri mutuale

Bursa de la Bucureşti la 4 luni, pe locul 2 în Europa

Bursa de la Bucureşti la 4 luni, pe locul 2 în Europa

Autor: Dan Grigore Ivan

02.05.2017, 00:07 989

Pieţele de capital de pe toate continentele au avansat şi în luna aprilie, continuând evoluţia pozitivă din acest an. Traiectoria marilor indici bursieri a fost influenţată mai mult de evenimentele din Europa, faţă de perioada recentă când scena americană a dat cele mai puternice semnale pieţelor de capital.

Victoria lui Emmanuel Macron în primul tur de scrutin din Franţa, a reprezentat evenimentul central al lunii aprilie şi a împins cotaţiile acţiunilor în sus, în condiţiile în care o eventuală victorie a candidatului proeuropean, anunţată de altfel de sondajele de opinie, reprezintă, în viziunea investitorilor, eliminarea unui risc major de pe lista ameninţărilor din 2017.

În regiune, bursa de la Varşovia a crescut doar în luna aprilie cu peste 9%, ceea ce înseamnă că în 2017 avansul referinţei poloneze este de 22%, cea mai mare creştere din Uniunea Europeană, detronând astfel indicele BET, a cărui creştere este de aproximativ 16% în aceeaşi perioadă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24