Burse - Fonduri mutuale

Bursă. După Emiratele Arabe Unite, compania de securitate cibernetică SafeTech Innovations vrea să meargă în Arabia Saudită prin deschiderea unei filiale în Riad

Bursă. După Emiratele Arabe Unite, compania de...

Autor: Tibi Oprea

16.11.2023, 19:06 1224

SafeTech Innovations (simbol bursier SAFE) vrea să îşi consolideze prezenţa în Orientul Mijlociu şi a convocat acţionarii în data de 22 decembrie pentru a aproba înfiinţarea unei noi companii, în Arabia Saudită, deţinută integral de SafeTech. Decizia vine după ce la finele anului 2022 compania de securitate cibernetică a înfiinţat o companie similară în Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite.

„Societatea, care va avea numele Safetech Innovations Co. / orice altă variaţie a acestui nume, va fi înfiinţată în Regatul Arabiei Saudite sub forma unei societăţi comerciale cu răspundere limitată ce va funcţiona în conformitate cu legislaţia acestui stat, urmând a avea sediul în Riad”, transmite compania într-un raport la Bursa de Valori Bucureşti.

SafeTech Innovations are o capitalizare de 173 mil. lei, după ce acţiunile SAFE au scăzut cu 6,8% de la începutul acestui an, pe fondul unor tranzacţii de 40,3 mil. lei. Al doilea cel mai mare acţionar este Paul Rusu, cu un procent de 36,74% din capitalul social, arată datele BVB.

Compania a încheiat primele nouă luni din 2023 cu o cifră de afaceri de 20,1 milioane de lei, în scădere cu 4% faţă de perioada similară de anul trecut, respectiv un profit net de 5,9 mil. lei, în creştere cu 13%, potrivit datelor din raportul financiar trimestrial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO