Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Electrica, acord de 19 mil. euro pentru dezvoltarea proiectului fotovoltaic „Satu Mare 2”

Bursă. Electrica, acord de 19 mil. euro pentru...

Autor: Eduard Ivanovici

11.04.2024, 18:49 436

Distribuitorul şi furnizorul de energie Electrica (simbol bursier EL)a anunţat semnarea de către filiala Sunwind Energy a unui contract de tip EPC (Engineering, Procurement & Construction) pentru proiectul „Satu Mare 2”, respectiv implementarea  parcului fotovoltaic, a staţiei electrice pentru beneficiar 110 kV, precum şi operarea şi mentenanţa acestora pe o perioadă de trei ani de la punerea în funcţiune, cu o valoare totală a contractului de aproximativ 19,3 milioane euro (fără TVA).

„Proiectul fotovoltaic «Satu Mare 2» are o capacitate instalată de 27 MWp şi se află în comuna Botiz, judeţul Satu Mare (…) Pasul următor în acest proiect este demararea construcţiei efective, Electrica estimând finalizarea şi punerea sa în funcţiune până la sfârşitul anului 2024, acest obiectiv încadrându-se în strategia Grupului Electrica prin extinderea pe lanţul valoric al energiei electrice în zona de producţie a energiei electrice din surse regenerabile”, scriu reprezentanţii Electrica.

Acţiunile EL s-au apreciat cu 15% anul acesta şi cu 46% în ultimele 12 luni, la o capitalizare de 4,57 miliarde de lei. Statul român deţine 48,8% din capitalul social al grupului prin Ministerul Energiei.

În 2023, Electrica a înregistrat un profit de 620 de milioane de lei, reprezentând o majorare cu 11% faţă de anul precedent, şi venituri de 13,3 miliarde, minus 3,7%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO