Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Infinity Capital Investments vinde pachetul de 51 milioane de lei la Univers Râmnicu Vâlcea

Bursă. Infinity Capital Investments vinde pachetul de 51...

Autor: Eduard Ivanovici

05.03.2024, 00:00 339

Luni, în sistemul Bursei de Valori Bucureşti a fost înregistrată o tranzacţie specială la ordin (POFAV) cu 587.519 acţiuni ale companiei Univers Râmnicu Vâlcea (simbol bursier UNVR), care se ocupă cu închirierea de spaţii comerciale, conform datelor bvb.ro.

A fost vândut astfel un pachet în valoare de 50,9 milioane de lei reprezentând 73,7% din capitalul social al emitentului listat pe piaţa secundară AeRO, la un preţ de 86,6 lei, cu 51,9% mai mare decât cel din şedinţa precedentă de la BVB. Pachetul corespunde celui deţinut de Infinity Capital Investments (INFINITY), acţionar majoritar până la anunţarea tranzacţiei.

Intenţia de vânzare a fost anunţată în urmă cu două săptămâni. Acţiunile UNVR afişează o creştere cu 62,5% în ultimul an, pe un rulaj format aproape în totalitate din tranzacţia sus menţionată.

Ieri, spre finele sesiunii, cotaţia se aprecia cu 14%, la o capitalizare de circa 52 mil. lei. Până la închiderea ediţiei ZF, cumpărătorul pachetului de 51 mil. lei nu a fost anunţat. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO