Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Mikro Kapital IFN a atras 2 mil. euro într-o emisiune de obligaţiuni intermediată de Goldring

Bursă. Mikro Kapital IFN a atras 2 mil. euro într-o...

Autor: Tibi Oprea

06.02.2024, 13:16 554

Goldring a intermediat cu succes oferta de obligaţiuni corporative garantate în valoare de 2 mil. euro emise de Mikro Kapital IFN S.A., al doilea cel mai mare microfinanţator de pe piaţa românească a microcreditării. Oferta, adresată exclusiv investitorilor calificaţi, a fost închisă anticipat cu o rată de alocare de 1 şi după ce a fost suplimentată de la 1 milion de euro la 2 milioane de euro.

„Pentru că a targetat exclusiv clienţii profesionali, ofertarea nu a fost uşoară, dar a meritat cu siguranţă tot efortul, pentru că aceste obligaţiuni, la rândul lor, merită să fie tranzacţionate la BVB. Aşteptăm cu nerăbdare, de altfel, să le aducem la bursă, pentru că dobânda atractivă şi caracterul garantat al emisiunii vor asigura lichiditatea unei listări de succes şi, cel mai important, vor genera atenţia şi încrederea pe care Mikro Kapital IFN S.A. le merită şi le doreşte în vederea emisiunilor viitoare”, spune Dragos Mesaroş, Director Dep. Tranzacţionare al Goldring.

Mikro Kapital IFN S.A., unul dintre primii membri din România ai European Microcredit Network  şi partener al unor instituţii de suport şi finanţare prestigioase precum European Investment Fund, Responsability AG, Frankfurt School Finance, Bank IM Bistrum, First Bank, Libra Internet Bank, Garanti BBVA etc., a susţinut semnificativ dezvoltarea şi consolidarea pieţei de microcreditare din România şi, mai ales, atingerea obiectivelor de incluziune financiară asumate la nivel comunitar şi naţional.

„Prin această emisiune ne-am propus, într-adevăr, să testăm piaţa de capital ca alternativă de finanţare a dezvoltării activităţii de microcreditare – un sector cu potenţial crescând mai ales în contextul noilor instrumente europene dedicate microfinanţării. Ne bucurăm de interesul pe care l-am câştigat şi intenţionăm să revenim în viitorul apropiat cu runde succesive de finanţare prin emisiune de obligaţiuni în condiţiile pieţei”, afirmă Andrei Bostaca, Director General al Mikro Kapital IFN S.A.

Având misiunea de a acorda sprijin financiar şi non-financiar microîntreprinderilor şi IMM-urilor din România, Mikro Kapital finanţează beneficiarii eligibili în condiţii avantajoase şi flexibile indiferent de domeniul de activitate şi forma de organizare, pentru realizarea planurilor ambiţioase şi fezabile de investiţii sau de dezvoltare ale antreprenorilor români, transmite brokerul.

Fondul Mikro Kapital investeşte şi creditează instituţiile financiare, specializate în finanţarea întreprinderilor mici şi mijlocii din Europa şi Asia. În acest moment, grupul de companii Mikro Kapital activează pe pieţele financiare din Italia, Elveţia, Luxemburg, România, Cehia, Republica Moldova, Armenia, Kazahstan, Tajikistan, Hong Kong şi Uzbekistan.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO