Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Polonezii de la Ipopema văd acţiunile Bittnet la 0,28 lei, în creştere cu 2,6% faţă de preţul curent

Bursă. Polonezii de la Ipopema văd acţiunile Bittnet...

Autor: Tibi Oprea

28.02.2024, 07:00 210

♦ Profitul net de 0,7 mil. lei a fost sub aşteptările analiştilor din cauza unor alocări substanţial mai mari pentru interesele minoritare.

Analiştii de la casa de brokeraj poloneză Ipopema au oferit o recomandare de cumpărare şi o valoare justă (fair value) de 0,28 de lei pentru acţiunile Bittnet Systems (simbol bursier BNET), care, la preţul curent de tranzacţionare, implică o creştere de 2,6%, potrivit unui raport de analiză.

Analiza Ipopema vine după ce grupul a raportat un profit net de 0,7 mil. lei în 2023, în creştere cu 107,7% faţă de anul precedent, dar cu 57,1% sub aşteptările brokerului de 1,7 mil. lei, din cauza unor alocări substanţial mai mari decât anticipa pentru minoritari.

Profitul înainte de interesele minoritare a fost de 2,9 mil. lei, plus 148,4% de la an la an şi cu 0,7% sub aşteptările Ipopema.

„Chiar dacă profitul net înainte de interesele minoritare a fost cu 0,7% sub aşteptări, ajungând la 2,9 mil. lei, alocarea pentru interesele minoritare a fost mult mai mare decât am anticipat, scrie Ipopema în raportul de analiză.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO