Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Revolut lansează în România Consultantul Robo pentru portofolii de investiţii automatizate şi personalizate. „Consultantul investeşte banii automat pe piaţă şi monitorizează şi gestionează continuu portofoliul”

Bursă. Revolut lansează în România Consultantul Robo...

Autor: Eduard Ivanovici

24.02.2024, 20:14 6624

Revolut, fintech-ul global cu peste 35 de milioane de clienţi persoane fizice la nivel global, dintre care peste 3,5 milioane în România, a lansat pe piaţa locală Consultantul Robo, instrument ce asigură un management continuu al portofoliului de investiţii al utilizatorilor aplicaţiei şi facilitează diversificarea investiţiilor, potrivit unui comunicat.

„Fie că vor să îşi protejeze fondurile de inflaţie, că vor să-şi sporească averea sau să strângă fonduri pentru achiziţii importante sau pensie, clienţii vor fi ajutaţi de Consultantul Robo să economisească timp şi să automatizeze investiţiile, pornind de la nevoile şi obiectivele lor investiţionale”, scriu reprezentanţii platformei.

Noul produs este îndreptat cu precădere către utilizatorii care nu au timp să investească frecvent sau au o experienţă limitată în domeniu. Disponibil din secţiunea de Investiţii din aplicaţie, consultantul propune mai multe recomandări utilizatorilor pe baza profilului lor personal stabilit după ce aceştia răspund la mai multe întrebări legate de obiectivele lor financiare şi toleranţa la risc, se arată în comunicatul de presă.

„Odată ce un client depune bani în portofoliu, consultantul îi investeşte automat pe piaţă şi monitorizează şi gestionează continuu portofoliul clientului, în funcţie de tipul de recomandare pentru care a optat”, adaugă reprezentanţii Revolut.

Suma minimă a investiţiei iniţiale pentru a avea acces la serviciile consultantului robotizat este de 100 de euro. De asemenea, serviciul presupune şi o taxă anuală de administrare a portofoliului de 0,75% din valoarea portofoliului, percepută în fiecare lună.

Clienţii pot configura transferuri recurente către portofoliul lor constituit conform recomandării consultantului şi în acest fel îşi vor putea mări portofoliul cu o frecvenţă predefinită, ajutându-i să investească în mod regulat şi să reducă impactul volatilităţii preţurilor pe termen scurt.

De asemenea, Consultantul Robo va reechilibra automat portofoliile clienţilor în funcţie de performanţa activelor din portofoliu şi va efectua revizuiri periodice pentru a menţine toleranţa la risc a  clienţilor şi a atinge obiectivele setate pentru portofolii.

„Ştim că mulţi dintre clienţii noştri nu au timp să gestioneze un portofoliu sau să investească în titluri individuale. De fapt, 53% dintre clienţii intervievaţi anul trecut au spus că pur şi simplu nu ştiu de unde să înceapă când vine vorba de investiţii. Consultantul Robo a fost creat pentru a face investiţiile mai accesibile şi pentru a le oferi clienţilor noştri posibilitatea de a-şi pune banii să lucreze pentru ei, cu ajutorul unei soluţii personalizate şi automatizate, care elimină bătăile de cap”, spune Rolandas Juteika, Head of Wealth and Trading (EEA) la Revolut. 

Platforma a mai adăugat recent o serie de alte produse şi instrumente de investiţii pentru clienţii din Spaţiul Economic European, cum ar fi acţiuni ale companiilor listate pe bursele europene sau abonamentul Trading Pro, conceput pentru traderii avansaţi, care pot beneficia de comisioane cu discount, limite la ordin pentru valori mai mari, instrumente analitice avansate sau o versiune adaptată pentru desktop, Trading Terminal.            

Revolut oferă acces la peste 2.200 de acţiuni listate pe bursele americane, mai mult de 220 de acţiuni de pe bursele europene şi 270 de fonduri tranzacţionate la bursă (ETF-uri), direct în aplicaţie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO