Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Românii au investit 100 mil. lei în fonduri de acţiuni într-o singură lună. Numărul acestora a ajuns la 80.100, plus 50% într-un an

Bursă. Românii au investit 100 mil. lei în fonduri de...

Autor: Liviu Popescu

04.04.2024, 07:36 3795

Subscrierile se referă la achiziţiile de unităţi de fonduri de acţiuni, de la administratori precum Erste, BT Asset Management, BRD AM, Raiffeisen, cât şi unităţi ale ETF-ului Patria Tradeville listat la bursa locală.

Fondurile mutuale de acţiuni, prin care investitorii iau indirect expunere la companii listate la Bursa de Valori Bucureşti, pre­cum Banca Transilvania, Petrom, Hidroelectrica, cât şi pe pieţele externe, ca Apple, Microsoft, Tesla, au înregistrat subscrieri de 97 milioane de lei în luna februarie, potrivit celor mai re­cente date ale Asociaţiei Administratorilor de Fonduri.

Subscrierile se referă la achiziţiile de unităţi de fonduri de acţiuni, de la administratori precum Erste, BT Asset Management, BRD AM, Raiffeisen, cât şi unităţi ale ETF-ului Patria Tradeville listat la bursa locală. Cel din urmă a avut intrări de aproximativ 14 mil. lei în februarie, potrivit calculelor realizate de ZF care au ţinut cont de cele 560.000 de unităţi emise în februarie şi de un preţ mediu de 25 de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO