Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Star Residence Invest, companie listată la BVB, achiziţionează un teren de 25.000 mp în Bucureşti pentru 2,3 mil. euro

Bursă. Star Residence Invest, companie listată la BVB,...

Autor: Eduard Ivanovici

21.12.2023, 18:00 337

Star Residence Invest (simbol bursier REIT), companie care investeşte în industria imobiliară, înfiinţată de dezvoltatorul de real estate Impact (IMP), a informat piaţa locală de capital cu privire la achiziţia din 20 decembrie a unui teren alcătuit din şase loturi, situat în Sectorul 1 din Bucureşti.

Suprafaţa ajunge la 25.024 mp, iar preţul la 2,3 milioane de euro plus TVA. La semnarea contractului de vânzare a fost achitată 50% din sumă, restul de preţ urmând a fi plătit până la data de 20.12.2024, motiv pentru care vânzătorul a solicitat înscrierea dreptului de ipotecă legală asupra terenurilor, potrivit BVB.

„Terenul achiziţionat are un potenţial semnificativ de dezvoltare, beneficiind de o poziţionare excelentă într-o zonă în plină expansiune care se bucură de o dezvoltare urbanistică dinamică, facilitând oportunităţi considerabile pentru proiecte rezidenţiale. Achiziţia se încadrează în strategia noastră de a diversifica şi extinde portofoliul în sectorul rezidenţial, identificând oportunităţi valoroase pe piaţă”, scrie compania într-un raport.

Acţiunile REIT se tranzacţionează în scădere cu 6% de la începutul anului încoace, pe un rulaj de un milion de lei, la o capitalizare de 10,6 milioane de lei. Din acţionariat fac parte Momentum Capital Bucureşti (cu un pachet de 35,7%) şi Ion-Gheorghe Manea (20%).

„Valorificarea activului achiziţionat este planificată pe termen mediu şi lung. Vom monitoriza atent evoluţiile pieţei, schimbările în dezvoltarea urbanistică a zonei şi oportunităţile punctuale care pot apărea în ceea ce priveşte revânzarea sau parteneriatele de dezvoltare directă”, se mai arată în document.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO