Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Volumul mai mare de cereale ucrainene transportate pe Dunăre aduce rezultate record în prima jumătate a lui 2023 pentru Transport Trade Services. Acţiunile, evaluate de investitori la de 4,4 ori profitul net

Gabriel Ţecheră, TTS: Când te uiţi pe volume, vezi că au scăzut un pic, dar de fapt flota a operat la capacitate, am funcţionat cu toate motoarele aprinse, ceea ce se vede în rezultate. De fapt, rulăm mai mult.

Gabriel Ţecheră, TTS: Când te uiţi pe volume, vezi că au scăzut un pic, dar de fapt flota a operat la capacitate, am funcţionat cu toate motoarele aprinse, ceea ce se vede în rezultate. De fapt, rulăm mai mult.

Autor: Eduard Ivanovici

31.08.2023, 07:00 2019

♦ Cu 58% s-au majorat transporturile de produse agricole prin Transport Trade Services ♦ „Îşi menţin, în estimarea noastră, o tendinţă de creştere moderată alimentată de fluxurile de produse agricole ucrainene, în ciuda recoltei slabe din România şi a condiţiilor de piaţă sub nivelurile la care fermierii sunt dispuşi să vândă“.

Cu rezultatele financiare record din prima jumătate a lui 2023, aduse în special de volumul mai mare cu 58% de cereale transportate pe Dunăre, acţiu­ni­le transportatorului de mărfuri pe Dunăre Transport Trade Services (TTS) se tran­zac­ţionează acum la Bursa de Valori Bucureşti la o evaluare de 4,35 ori profitul net. Aceasta este printre cele mai scăzute de la bursa locală, arată datele agregate de ZF.

TTS a raportat pentru primul semestru din 2023 venituri consolidate de 571 milioane de lei, plus 42% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, pe fondul creşterii fluxului de mărfuri,  transportate şi operate, în special cereale ucrainene. Privind ponderea în afaceri, segmentul de transport fluvial reprezintă circa 295 milioane de lei, iar cel de operare portuară circa 61 milioane de lei.

Profitul net al companiei a fost de 155 milioane de lei la nivel consolidat, în urcare cu 81% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent. Pe partea de volume, pe operare portuară, creşterile au fost de 28,5%, la 4,06 mi­lioane de tone, iar pe transport fluvial s-a înregistrat o scădere de 23%, la 3,47 milioane de tone.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO