Burse - Fonduri mutuale

Business internaţional. Bank of America: Acţiunile din SUA nu şi-au atins minimul. Investitorii ar trebui să aştepte noi motive de optimism

Business internaţional. Bank of America: Acţiunile din...

Autor: Eduard Ivanovici

07.09.2022, 00:03 448

Indicatorii pieţei „bull” din cadrul Bank of America arată că acţiunile din SUA încă nu şi-au atins minimul. În prezent, indicatorii sugerează că economia americană se află în primele etape ale unei recesiuni, iar avansul de 17% înregistrat de acţiuni de la minimul atins în luna iunie este un raliu pe fondul unei pieţe „bear”.

În ceea ce priveşte evaluările, analiştii BoA spun că acţiunile nu sunt încă suficient de ieftine, iar investitorii ar trebui să aştepte noi runde de scăderi pentru a-şi mări deţinerile, potrivit Business Insider. 

Gigantul bancar evidenţiază faptul că, în timpul ultimelor şapte pieţe „bear”, Rezerva Federală a scăzut ratele dobânzilor înainte ca piaţa să ajungă la un nou minim, acesta fiind atins, în medie, la 31 de zile de la prima reducere. Totuşi, banca centrală americană se află în plin proces de creştere a dobânzii de referinţă şi, cel mai probabil, va efectua încă o majorare la finalul lunii.

Recent, BoA a declarat că piaţa de capital poate atinge un nou minim anul acesta, în vreme ce actuala perioadă de recesiune continuă să fie influenţată de ritmul galopant al inflaţiei. Conform estimărilor BoA, acţiunile vor înregistra scăderi, iar randamentele obligaţiunilor guvernamentale vor urca pe fondul viitoarelor creşteri de dobândă.

De altfel, analiştii altor giganţi bancari – precum UBS şi Morgan Stanley – argumentează că recentul trend de creştere – încheiat de ultima majorare a ratelor dobânzilor realizată de Fed – nu a reprezentat decât un raliu pe fondul unei pieţe „bear”, definit printr-o creştere bruscă a acţiunilor, urmată de o scădere pe termen lung.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO