Burse - Fonduri mutuale

Business Internaţional. Ce ne aşteaptă în 2022? Bloomberg: „Teama“ ar putea înlocui „lăcomia“ şi ar putea deveni factorul dominant al pieţelor internaţionale

Business Internaţional. Ce ne aşteaptă în 2022?...

Autor: Eduard Ivanovici

21.12.2021, 09:42 920

♦ Valoarea totală a pieÅ£elor de capital globale a atins recent 120.000 mld. dolari, de două ori peste minimul din martie 2020.

Trendul adoptat anul acesta de pieţele financiare globale a fost indiscutabil pozitiv.

Apariţia vaccinurilor a însemnat că economiile au putut să îşi revină din şocul creat de perioadele de lockdown, în timp ce stimulentele financiare au produs o revenire rapidă în ceea ce priveşte ocuparea forţei de muncă, ridicând pieţele de capital la noi niveluri record, însă 2022 se poate dovedi a fi un an mult mai complicat.

Inflaţia accelerează peste tot în lume, iar problemele lanţurilor de aprovizionare – care au contribuit la creşterea preţurilor de consum – nu au fost rezolvate nici până acum. Aşa cum scrie Bloomberg, schimbările în­registrate la nivelul pieţei muncii le-au oferit angajaţilor putere de nego­ciere pentru prima dată în ultimii ani. Pieţele de capital par supraîn­călzite, mai ales în contextul în care băncile centrale sunt nevoite să reacţio­neze la noile preţuri prin înăsprirea politicilor monetare în următoarele luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO