Burse - Fonduri mutuale

Business internaţional. Randamentul titlurilor de stat americane pe zece ani a depăşit 5% pentru prima dată din 2007 încoace

Business internaţional. Randamentul titlurilor de stat...

Autor: Liviu Popescu

24.10.2023, 00:00 189

Randamentul titlurilor de Trezorerie SUA pe 10 ani a crescut luni la peste 5% pentru prima dată în ultimii 16 ani, extinzând o criză a obligaţiunilor de mai multe săptămâni, investitorii mizând pe faptul că Rezerva Federală a SUA va menţine ratele dobânzilor la nivelurile actuale ridicate pentru mai mult timp.

Randamentul pe zece ani, referinţă pentru preţurile activelor din întreaga lume, a crescut cu 0,09 puncte procentuale, ajungând la 5,01%, cel mai ridicat nivel din iulie 2007, extinzând o reevaluare constantă a datoriei guvernamentale, alimentată de datele economice mai bune decât cele aşteptate şi de planurile vaste de împrumut ale guvernului american, scrie publicaţia Financial Times.

Ulterior, randamentul a scăzut uşor până la 4,98%. Aceste mişcări au avut loc în pofida izbucnirii conflictului dintre Israel şi Hamas, care a declanşat pentru scurt timp o fugă către titlurile de trezorerie în această lună, dar care a fost rapid înlăturată, investitorii concentrându-se asupra factorilor interni care au determinat creşterea randamentelor. Riscul unei escaladări în Orientul Mijlociu ar impulsiona în mod normal titlurile de Trezorerie, spun analiştii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO