Burse - Fonduri mutuale

Cât mai poate să scadă bursa? Bursa de la Bucureşti a ajuns prin prisma indicelui BET la o valoare nemaiatinsă de la jumătatea lunii martie 2021

Cât mai poate să scadă bursa? Bursa de la Bucureşti a...

Autor: Tibi Oprea , Liviu Popescu

27.09.2022, 00:07 1688

Scăderile abrupte din ultima perioadă, cu o bursă la un minim de aproape doi ani nu doar la Bucureşti, ci şi peste Ocean, scumpiri accelerate şi perspective sumbre pentru 2023, şi determină pe cei mai mulţi investitori mai degrabă să-şi protejeze câştigurile decât să obţină randamente, adică să caute acele plasamente sigure.

Întrebarea care însă se ridică este cât de mult va mai putea scădea bursa, primul barometru al economiei, care are deja minus 17,3% în 2022 prin prisma indicelui BET. ZF a discutat cu mai mulţi analişti, iar concluzia la care a ajuns este că preţurile de acum sunt bune pentru achiziţii, care ar trebui realizate treptat, deci cu alte cuvinte, loc de scădere mai este. „Piaţa îi va răsplăti pe cei răbdători la un moment dat.”

Luni după-amiază Bursa de la Bucureşti afişa nivelul de 10.795 de puncte, nemaiatins de la jumătatea lunii martie 2021, ceea ce înseamnă că preţurile acţiunilor sunt mai jos chiar şi decât erau la începutul războiului în Ucraina.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO