Burse - Fonduri mutuale

Cel mai mare manager de bani din Romania a ajuns la active de 4 mld. lei

Cel mai mare manager de bani din Romania a ajuns la...

Autor: Ciprian Botea

22.02.2013, 15:46 1176

Activele administrate de Erste Asset Management, cel mai mare manager de fonduri mutuale de pe piata locala, au depasit pragul de 4 milioane de lei (echivalentul a 910 mil. euro), dupa cel mai bun inceput de an in ceea ce priveste vanzarile de fonduri din 2008 incoace.

 “Pana la sfarsitul lunii iunie speram sa ajungem la nivelul de un milliard de euro active. Am inregistrat cel mai bun inceput de an din istoria firmei. Atractivitatea fondurilor mutuale a crescut in ultima perioada pe fondul scaderii dobanzilor la depozitele bancare au scazut si al stabilitatii politice”, a declarat Dragos Neacsu, presedintele Erste Asset Management, prezent la un eveniment organizat de Finmedia.

Neacsu spune ca industria fondurilor mutuale ar putea inregistra cresteri de 20-30% anul acesta. Erste Asset Management a vandut fonduri de 114 mil. lei in luna ianuarie si se asteapta sa vanzarile de luna aceasta sa depaseasca, de asemenea, pragul de 100 mil. lei.

Cel mai mare fond administrat de Erste Asset Managemnet este BCR Obligatiuni, care este cel mai mare fond mutual din Romania si printre cei mai influenti investitori institutionali de pe piata titlurilor de stat. Compania are circa 106.000 de client.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24