Burse - Fonduri mutuale

Cine este şeful Electrica, compania momentului, din a cărei listare statul speră să scoată peste 500 mil. euro? Salariul lunar a fost de 10.000 de euro în 2013

Cine este şeful Electrica, compania momentului, din a...

Autor: Roxana Petrescu

17.06.2014, 17:12 1683

Ioan Roşca, 52 de ani, conduce Electrica, o companie cu venituri de 5,2 mld. lei (1,17 mld. euro) şi 3,5 milioane de consumatori, din mai 2012.

Potrivit prospectului de listare a Electrica, proces prin care statul vrea să vândă 51% din companie cu un preţ cuprins între 443 şi 543 de milioane de euro, înainte de a prelua frâiele singurei firme de distribuţie şi furnizare a energiei pe care o mai are statul, Roşca a lucrat în calitate de director general al Electrica Distribuţie Transilvania Sud timp de cinci ani de zile şi al Electrica Transilvania Sud, societatea de distribuţie şi furnizare pentru regiunea Transilvania Sud, timp de trei ani de zile.

“S-a alăturat societăţii predecesoare a Electrica în 1991, asumând diferite pozitii, având cunoştinţe atât în domeniul de distribuţie cât şi cel de furnizare. Are o diplomă de doctor în inginerie electrică din partea Universităţii Transilvania din Braşov, o diplomă post-universitară în management din partea Open University UK şi este licenţiat în electromecanică şi electroenergetică în cadrul Universităţii Transilvania din Braşov, Facultatea de Electrotehnică”, se mai arată în documentul amintit mai sus.

Potrivit informaţiilor incluse în acest document, anul trecut Ioan Roşca a avut o remuneraţie brută totală de 524.581 lei (118.710 euro), ceea ce înseamnă că lunar şeful Electrica a încasat în medie aproape 10.000 de euro. Această sumă include mai multe remuneraţii variabile pentru o serie de funcţii pe care Roşca le-a ocupat în cadrul grupului Electrica. Astfel, dincolo de a fi director general al companiei, Roşca mai este membru titular în comisia de privatizare a Electrica, administrator al Electrica Furnizare, administrator pentru Electrica Distribuţie Muntenia Nord şi Electrica Distribuţie Transilvania Sud.

Grupul Electrica are 12.773 de salariaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO