Burse - Fonduri mutuale

Condmag si-a planificat investitii de 25 de milioane de euro

03.04.2007, 19:50 16

Societatea Condmag Brasov, specializata in constructia de conducte pentru transportul gazelor naturale si titeiului, intentioneaza sa investeasca in urmatorii trei ani circa 25 de milioane de euro pentru cresterea productivitatii in executia conductelor magistrale, conform reprezentantilor companiei.
In ultimii trei ani, Condmag a realizat investitii de 3 milioane de euro axate pe modernizarea si retehnologizarea echipamentelor.
"Programul de investitii pentru urmatorii trei ani vizeaza un plafon de circa 25 de milioane euro, respectiv in anul 2007 de aproximativ 11 milioane de euro, pentru anul 2008 de circa 10 milioane de euro, iar pentru 2009 de aproximativ 4 milioane de euro, concretizat in reinnoirea parcului auto si utilaje specifice activitatii de baza", afirma reprezentantii Condmag.
Ei au mai spus ca piata pe care activeaza societatea se va afla pe o tendinta de crestere in urmatorii ani.
"Piata interna a avut o crestere liniara. Tendintele acesteia pentru urmatorii ani sunt foarte bune, in special pentru modernizarea retelelor de conducte magistrale. In acelasi timp se ia in calcul si probabilitatea reabilitarii conductelor vechi", au adaugat oficialii companiei.
Condmag estimeaza pentru acest an o dublare a profitului net pana la o valoare de 2 mil. euro si o crestere a veniturilor totale pana la circa 40 de milioane de euro, conform reprezentantilor companiei.
Condmag nu a raportat pana in prezent la BVB rezultatele pe anul trecut.
Strategia de dezvoltare a firmei se va axa pe atragerea "Petrom prin executia lucrarilor de conducte titei si produse petroliere, modernizare statii de reglare gaze" si pe "asocierea cu antreprenori de specialitate de prestigiu din Europa pentru executarea de lucrari in profil pe piete internationale", potrivit conducerii Condmag.
Societatea se va concentra pe cresterea cotei de piata mai ales pentru lucrari de montaj conducte magistrale pe piata interna, urmarind atragerea de noi clienti, inclusiv de pe piata externa, unde Condmag intentioneaza sa participe la licitatii internationale pentru lucrarile de transport gaze.
Condmag nu are in prezent un actionar majoritar, cea mai mare participatie in cadrul companiei, de circa 26%, fiind detinuta de societatea Dafora Medias, specializata in prestarea de servicii de foraj in domeniul petrolului si gazelor naturale.
Actiunile Condmag sunt listate in prezent pe piata RASDAQ si compania doreste sa fie transferata la Categoria I a Bursei de Valori. Documentele necesare pentru transferul titlurilor au fost trimise Bursei in vederea admiterii companiei la cota Bursei.
Actiunile Condmag au fost printre cele mai profitabile titluri de pe piata, castigand peste 87% de la inceputul acestui an. Ieri, titlurile au castigat aproape 15%, inchizand ziua la un pret de 1,78 lei/actiune. La acest pret, capitalizarea bursiera a companiei este de 91,8 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO