Burse - Fonduri mutuale

Conflictul din Grecia a tras în jos şi BVB: „Unele titluri pot fi oportunităţi de achiziţii“

Conflictul din Grecia a tras în jos şi BVB: „Unele...

Autor: Radu Bostan

24.06.2015, 09:03 2420

Disputa dintre guvernul de la Atena şi creditorii internaţionali pare că se apropie de un sfârşit pozitiv, însă efectele celor trei săptămâni de joc autodistructiv s-au resimţit pe piaţa de capital de la Bucureşti, care a pierdut 4% într-o lună.

Indicele BET, referinţa pe piaţa locală, era deja adânc în teritoriu negativ până luni, când regresul era de 2,8% com­parativ cu sfârşitul lunii mai. Peste acest declin s-au suprapus şi co­recţiile obişnuite din ziua de ex-divi­dend a două componente importante ale indicelui, Fondul Proprietatea (FP) şi Transgaz (TGN), trăgând în jos refe­rinţa bursei cu 4% de la începutul lunii.

Bursa locală a suferit o corecţie mai dură în luna iunie doar în anul 2008, atunci când a izbucnit criza financiară mondială şi indicele BET s-a prăbuşit cu 16%.

Celelalte pieţe financiare europene au rezistat mai bine incertitudinii legate de viitorul Greciei în zona euro şi de posibilele efecte asupra zonei euro ale unui eventual default elen. Indicele bursei de la Frankfurt, DAX, era pe plus cu 0,4% în luna iunie, iar indicele CAC40 al pieţei de la Paris era pe minus cu doar 0,2%, după o evoluţie spectaculoasă de la începutul anului. Pieţele emergente erau însă mai afectate, bursa de la Varşovia afişând o scădere de 3,3% a indicelui WIG30, iar cea de la Budapesta era în scădere cu 2,7%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO