Burse - Fonduri mutuale

Constructorul SCT Bucureşti care se mută pe bursă intenţionează să-şi majoreze semnificativ cota de piaţă

Autor: Adrian Cojocar

26.01.2012, 17:24 1060

Conducerea companiei de construcţii SCT Bucureşti (SCTB), controlată de fondul de investiţii austriac Donau Finanz, la care acţionarii au aprobat recent transferul acţiunilor la categoria I a Bursei de Valori Bucureşti, spun că au planuri mari în anii următori graţie acoperirii naţionale la care va ajunge după preluarea unei firme de construcţii.

"Societatea intenţionează să îşi crească semnificativ cifra de afaceri şi cota de piaţă în următorii ani prin participarea la proiecte de infrastructură gestionate de Ministerul Transporturilor, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi Ministerul Mediului şi Pădurilor. De asemenea, societatea urmăreşte creşterea ponderii clienţilor privaţi în totalul cifrei de afaceri. Pentru a îşi atinge obiectivele de creştere, societatea intenţionează să intre pe noi sectoare din domeniul construcţiilor cum ar fi lucrări de canalizare, staţii de epurare, gropi ecologice precum şi lucrări hidrotehnice", spun reprezentanţii SCT Bucureşti printr-un comunicat publicat pe piaţa RASDAQ unde este cotată compania în prezent.

Prezentarea planurilor de afaceri în faţa investitorilor de la bursă vine în contextul în care SCT Bucureşti vrea să atragă de la investitori circa 15 mil. lei printr-o majorare de capital cu cash.

Conducerea societăţii a precizat că sumele vor fi destinate cu precădere pentru achiziţia firmei de construcţii Construcţii Feroviare Iaşi (SCCF) care va oferi companiei o acoperire la nivel naţional.

Astfel, la nivel de grup, SCT Bucureşti va acoperi zona Muntenia şi Dobrogea, CCCF firmă deţinută tot de austrieci va acoperi Transilvania şi regiunea Banatului iar firma nou achiziţionată regiunea Moldovei.

"Această acoperire naţională va permite creşterea ratei de succes de participare la licitaţiile publice organizare, precum şi îmbunătăţirea rezultatelor financiare datorită existenţei unor baze de producţie eficiente", mai spun reprezentanţii SCT Bucureşti.

În primele nouă luni ale anului trecut compania de construcţii a raporat o cifră de afaceri de 62,5 mil. lei şi un profit net de circa 34.400 de lei.

Compania este controlată de către fondul de investiţii austriac Donau Finanz, prin intermediul DO-FI South East Holding. Donau Finanz este deţinut de către familia omului de afaceri austriac Michael Kraus. Austriecii au preluat pachetul majoritar de acţiuni al SCTB de la firma CCCF, controlată anterior de "bancherii cuprului" Horia Simu şi Horia Pitulea, foştii proprietari ai Cuprom, companie aflată în insolvenţă.

SCT a anunţat recent că vrea să se împrumute cu 20 mil. euro de la BRD în cadrul unei noi liniii de credit atât cash, cât şi non-cash în vederea construirii unui tronson de autostradă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO