Burse - Fonduri mutuale

Creşteri de la 28,5% la 38% pentru cele mai performante fonduri locale de acţiuni în ultimul an: BT Maxim, Certinvest BET Index şi Raiffeisen Romania Dividend, pe podium. Toate randamentele, peste inflaţia la septembrie 2023 şi dinamica indicelui BET-BK

Creşteri de la 28,5% la 38% pentru cele mai performante...

Autor: Eduard Ivanovici

05.11.2023, 09:34 812

♦ Certinvest şi BRD AM, de două ori în top zece.

Primele zece fonduri deschise locale de acţiuni le-au livrat investitorilor randamente cu­prinse între 28,5% şi 38,3% în ultimul an, mai precis intervalul cuprins între septembrie 2022 şi septembrie 2023, arată datele agregate de ZF de la Asociaţia Administratorilor de Fonduri din România (AAF).

De asemenea, primii cinci manageri de investiţii în funcţie de active – Erste AM, BT AM, Raiffeisen AM, BRD AM şi Goldman Sachs AM – administrează cel puţin unul dintre primele zece fonduri în funcţie de randament în perioada sus menţionată.  Singurii administratori care au două fonduri în topul realizat de ZF sunt BRD AM şi Certinvest.

Toate fondurile analizate au avut randamente peste inflaţia din România la finele lunii septembrie, respectiv 8,8%, în scădere de la 9,4% în august. Totodată, indicele BET-BK – de referinţă pentru admi­nistratorii de fonduri mutuale – afişa un avans de 17,5% în primele nouă luni ale anului.

Pe primul loc în clasament se află BT Maxim, fond gestionat de BT Asset Management, cu un avans de 38,3% şi active de 242,3 milioane de lei. Fondul in­vesteşte minimum 85% în acţiuni tranzacţio­nate pe pieţe reglementate. În plus, fondul poate investi în valori mobiliare şi instru­mente ale pieţei monetare admise la cota New York Stock Exchange şi a Nasdaq din SUA, respectiv a Bursei de Valori de la Londra, maximum 10% din activele sale totale, se arată pe site-ul BT AM.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO