Burse - Fonduri mutuale

Două tabere pentru investitorii Hidroelectrica: pro şi contra listării duale. Care sunt argumentele. Fondul Proprietatea spune că băncile nu cred că vânzarea a 15% din companie va fi posibilă la Bursa de la Bucureşti

Două tabere pentru investitorii Hidroelectrica: pro şi...

Autor: Tibi Oprea , Liviu Popescu

22.04.2022, 00:07 2287

Nici măcar nu a început bine procesul de listare a producătorului de energie electrică Hidroelectrica, prin vânzarea pe bursă a unui pachet de acţiuni de până la 20% din partea Fondului Proprietatea, că deja parti­cipanţii la piaţa de capital din România, de la autorităţi la investitori şi acţionari, s-au împărţit în două tabere. În cercuri restrânse doar despre Hidroelectrica se discută.

Într-o tabără sunt cei care susţin listarea Hidroelectrica doar la Bursa de la Bucureşti, argumentul lor fiind că astfel se dezvoltă şi mai mult piaţa de capital din România, iar de cealaltă parte sunt cei care vor ca Hidroelectrica să ajungă şi pe o bursă externă, cel mai probabil la Londra, acolo unde se tranzacţionează Fondul Proprietatea, Romgaz, Electrica în sistem dual, argumentul fiind maximizarea investiţiei.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro