Burse - Fonduri mutuale

Dupa SIF Muntenia, si SAI Muntenia a luat 5,1% din BRK

09.05.2010, 23:12 96

Societatea de investitii Muntenia Invest, care administreaza SIFMuntenia, a fost raportata pe Bursa cu o detinere de 5,11%,participatie care valoreaza pe piata peste 4 mil. lei (0,97 mil.euro).
Achizitiile vin in contextul in care si SIF Muntenia a depasitrecent pragul de 5% din capitalul societatii de brokeraj din Cluj,astfel ca SAI Muntenia, care este condusa de Petre Szel, si SIFMuntenia, au devenit unii dintre cei mai importanti actionari aiBroker Cluj.
La data de 12 martie 2010, cei mai mari actionari ai societatii debrokeraj erau Ioan Cartis, cu o participatie de 8,25% din actiunileBroker Cluj si firma de constructii Intervalco din Baia Mare, cu5,21% din capital.
Achizitiile recente ale SAI Muntenia la Broker Cluj vin dupa ce lainceputul anului mai multi administratori ai societatii deadministrare au vandut pachete importante de actiuni SIF Munteniape care au incasat cateva sute de mii de euro. Numai GabrielFilimon, directorul executiv al SAI Muntenia Invest, a incasat inluna februarie peste 445.000 de lei (circa 107.500 de euro) dupa cea vandut in cateva zile circa 513.000 de titluri SIF Muntenia(SIF4). Un alt administrator al SAI Muntenia, Florica Trandafir, avandut in aceeasi perioada actiuni SIF Muntenia de circa 20.000 deeuro, in timp ce Mircea Constantin a incasat 8.300 de euro pe unpachet de actiuni SIF. De cealalta parte, Grigore Chis, directorulgeneral al Broker Cluj, care detine un portofoliu important peBursa, spunea recent intr-un interviu pentru ZF ca principala tintade achizitii de anul acesta a societatii au fost SIF-urile.
Actiunile Broker Cluj au adus in 2010 un randament de 34,5%, multpeste media pietei, dupa ce si anul trecut au fost unele dintrecele mai performante, cu un castig de 120%.
Broker Cluj este singura societate de brokeraj listata pe Bursa siin plus in ultima perioada firma de intermediere a fost unul dintrecei mai activi de pe piata in functie de marimea rulajului dintranzactiile clientilor cu actiuni. Broker Cluj a urcat in apriliepana pe locul doi in topul brokerilor, dupa ce anul trecut a fostal 10-lea intermediar pe segmentul actiunilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO