Burse - Fonduri mutuale

După trei luni de vis, bursele lumii se pregătesc să înfrunte un T2 cu alegeri în Franţa şi majorarea dobânzilor

După trei luni de vis, bursele lumii se pregătesc să...

Autor: Dan Grigore Ivan

05.04.2017, 00:08 3793

Primele trei luni din acest an au adus aprecieri importante pe aproape toate pieţele de capital ale lumii, însă dacă în cazul burselor europene mai consa­crate creşterile au fost de o intensitate mai mică, iar îngrijorările cu privire la capcanele pe care le-ar putea rezerva restul anului se simt în atmosfera investiţională, situaţia din Europa Centrală şi de Est a fost marcată de un optimism nerezervat. Singura bursă din regiune al cărei principal indice este în teritoriul negativ este cea maghiară. Indicele BUX afişează o depreciere de aproximativ 1%, surmenat probabil de doi ani de creşteri care au plasat piaţa de capital de pe malurile Dunării în topul celor mai performante burse ale lumii.

Printre elementele importante care vor desena traiectoria burselor din întreaga lume în viitorul apropiat se numără raportările financiare din aprilie, cursa electorală din Franţa, situaţia politică din Statele Unite sau o eventuală intervenţie împotriva Coreei de Nord.

Bursele aşteaptă să vadă rezultatele de joi ale întrevederii de la Mar-a-Lago dintre Donald Trump şi omologul său chinez Xi Jinping, în contextul în care atât preşedintele american, cât şi membrii importanţi din administraţia sa au criticat relaţia bilaterală dintre cele mai mari două economii ale lumii. Printre subiectele extrem de importante de pe masa celor doi lideri se numără comerţul dintre cele două blocuri, nivelul foarte mare de economisire al asiaticilor (50% din PIB), o eventuală deschidere a Chinei pe modelul altor ţări emergente şi problema Coreei de Nord.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO