Burse - Fonduri mutuale

Finanţe personale. Românii vin din nou cu sacul la Bursă pentru a împrumuta statul: subscrieri de circa 200 mil. lei în 4 zile la Fidelis, ediţia de iarnă 2022. Cele mai multe subscrieri au fost la titluri în euro, cu dobânzi record. Dobânzile la lei sunt mai mici faţă de ediţia precedentă

Finanţe personale. Românii vin din nou cu sacul la...

Autor: Liviu Popescu

09.12.2022, 00:07 6722

În primele patru zile ale programului de vânzare de titluri de stat Fidelis, în a zecea ediţie prin care Ministerul Finanţelor vinde obligaţiuni prin intermediul Bursei de Valori Bucureşti, micii investitori au subscris de circa 190 mil. lei, arată datele agregate de Ziarul Financiar din platformele brokerilor.

Cu alte cuvinte, aproape 50 mil. lei pe zi au alocat până acum investitorii pentru a împrumuta statul român la dobânzi care în lei ajung la 8%, fiind mai mici comparativ cu precedenta emisiune Fidelis, dar la euro sunt unele record, chiar de 3,7%. Doar ieri subscrierile s-au ridicat la aproximativ 70 mil. lei.

Tocmai aceste dobânzi record la emisiunea de titluri de stat în euro au determinat ca până acum cel mai mare apetit să fie pentru titlurile de stat denominate în această monedă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO