Burse - Fonduri mutuale

Fondul austriac Donau Finanz şi Sorin Apostol oferă 3,9 mil. euro pe 38% din acţiunile SCT Bucureşti

Autor: Adrian Cojocar

05.09.2011, 17:11 951

Firma de construcţii CCCF Bucureşti, deţinută de fondul austriac Donau Finanz, şi omul de afaceri Sorin Apostol, vor derula în perioada 8 - 28 septembrie o ofertă publică de preluare prin care intenţionează să achiziţioneze de la minoritari un pachet de 37,65% din acţiunile firmei de construcţii SCT Bucureşti (SCTB), pentru suma totală de 16,4 mil. lei (aproape 3,9 mil. euro). Oferta este intermediată de KBC Securities şi se va derula la un preţ de 11,1 lei/titlu, peste preţul actual de pe bursă, de 9,65 lei/unitate.

Fondul Donau Finanz, cu sediul în Viena, controlează vehiculul Do-Fi South-East Holding GmbH care deţine 50% din acţiunile SCT Bucureşti. Do-Fi South-East Holding controlează totodată 85% din firma de construcţii CCCF Bucureşti, care are o participaţie de 19,68% din acţiunile SCT Bucureşti, în timp ce Sorin Apostol are o participaţie de 12,22% din companie.

În documentul de ofertă se arată că Sorin Apostol şi CCCF Bucureşti acţionează concertat. Sorin Apostol este fondatorul şi actual director general al firmei de brokeraj KBC Securities ((fosta Swiss Capital), pe care intenţionează să o preia de la grupul belgian.

În acţionariatul CCCF Bucureşti se mai află şi Adrian Andrici, cu o participaţie de 15% din acţiuni, care este unul dintre cei mai puternici investitori de pe Bursă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO