Burse - Fonduri mutuale

FP încearcă să listeze Engie România la bursă. Capitalizarea, 4 mld. lei

FP încearcă să listeze Engie România la bursă....

Autor: Liviu Popescu

30.10.2018, 00:08 436
Fondul Proprietatea (FP) intenţionează să-şi lis­te­ze participaţia de 12% pe care o deţine la Engie Româ­nia şi convoacă astfel acţionarii companiei pe 28 noiembrie 2018 pentru a vota acest lucru.

„Preşedintele Consiliului de Administraţie al Engie Ro­mâ­nia, Eric Joseph Stab, convoacă la solicitarea acţio­na­rului Fondul Proprietatea, în data de 28.11.2018, la sediul social al Societăţii, adunarea generală extraordinară a acţio­na­rilor. Ordinea de zi a adunării generale extraordinare a ac­ţio­narilor este următoarea: aprobarea în principiu a ad­mi­terii societăţii la tranzacţionare pe o piaţă reglementată prin­tr-o ofertă publică de vânzare realizată de acţionarul Fon­dul Proprieta­tea“, se arată într-un document din Monitorul Oficial.

Fondul Proprietatea evaluează participaţia la Engie Ro­mânia (fostă GDF Suez Energy România) la 472 mil. lei, ceea ce înseamnă o evaluare de aproximativ 4 mld. lei pen­tru companie. Cu această capitalizare, Engie s-ar poziţiona pe locul şapte în topul celor mai valoroase companii listate la Bucureşti, între Transgaz (4,1 mld. lei) şi Electrica (3,7 mld. lei).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO