Burse - Fonduri mutuale

Frenezie pe bursă după ce Nvidia, cea mai valoroasă companie de chip-uri din lume, a raportat venituri trimestriale în creştere cu 265% şi a estimat vânzări şi mai mari pe fondul unei cereri uriaşe pentru AI. Acţiunile Nvidia au crescut cu peste 9% după anunţ, adăugând unui raliu deja istoric

Frenezie pe bursă după ce Nvidia, cea mai valoroasă...

Autor: Ştefan Stan

22.02.2024, 08:23 9423

Acţiunile Nvidia au crescut miercuri seară, după ce cea mai valoroasă companie de cipuri din lume a raportat venituri trimestriale în creştere cu 265% şi a estimat vânzări şi mai mari datorită unei frenezii de cheltuieli pentru inteligenţa artificială, scrie FT. 

Veniturile au fost de 22,1 miliarde de dolari în trimestrul al patrulea, depăşind cu mult aşteptările Wall Street de 20,4 miliarde de dolari. Nvidia a declarat că se aşteaptă ca veniturile pentru trimestrul curent să fie de 24 miliarde de dolari.

"Calculul accelerat şi inteligenţa artificială generativă au atins punctul de cotitură", a declarat Jensen Huang, fondatorul şi directorul executiv al Nvidia. "Cererea creşte vertiginos la nivel mondial în companii, industrii şi naţiuni".

Compania cu sediul în California are o evaluare de piaţă de aproximativ 1,7 mld. dolari şi a eclipsat Alphabet, compania-mamă a Google, ca fiind a treia cea mai valoroasă companie listată la bursă. Acţiunile au câştigat peste 8% după orele de tranzacţionare.

Nvidia a fost cel mai mare motor de creştere a S&P 500 în acest an, impulsionând aproximativ un sfert din câştigurile înregistrate de indice. Importanţa sa a devenit atât de mare încât unii investitori şi analişti anticipau raportul financiar de miercuri ca deţinând un risc la nivelul întregii pieţe asemănător cu publicarea datelor privind inflaţia.

Nvidia a declarat că profitul pe acţiune a ajuns la 4,93 dolari în trimestrul al patrulea, depăşind aşteptările analiştilor de 4,59 dolari, potrivit estimărilor LSEG.

Venitul net a crescut cu 770%, la 12,3 miliarde de dolari, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, depăşind de asemenea aşteptările analiştilor, de 10,4 miliarde de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO